Over mij

Hallo, mijn naam is Suraya. Ik ben deze blog begonnen om mijn reis door het ICSI traject heen vast te kunnen leggen en ik hoop dat je mijn reis wilt volgen.

Maar eerst wat informatie over ons. Sinds 2015 ben ik samen met Mischa. We zijn helemaal weg van onze twee katten Dobby en Luna, hebben beide een instagramaccount (aDutchWrist en aDutchGuide) en houden van reizen.
023

In juni 2016 is er bij mij een prolactinoom op mijn hypofyse ontdekt. Al snel daarna besloten wij om voor ons eerste kindje te gaan, maar helaas kreeg ik geen positieve test in handen. Vanaf februari 2017 besloten we ons te laten onderzoeken. Naast een verhoogd prolactine en een linker dichte eileider leek bij mij alles verder in orde. Het zaad van mijn vriend zag er ook goed uit, maar toen we een samenlevingstest moesten doen, bleek mijn baarmoederslijm de zaadcellen direct te vermoorden.

Na verder onderzoek leek IUI voor ons de beste optie. Vooral mijn partner schrok van het nieuws en moest alles even laten bezinken, maar in september 2017 besloten we toch weer het traject te starten. Na weer een potje te hebben ingeleverd bleek nu ineens zijn zaad niet meer te voldoen aan de IUI eisen, maar moesten we ineens aan ICSI denken. De artsen vonden dit nogal een rare uitkomst en hebben daarom maar liefst 3 keer de test herhaald op verschillende momenten, maar elke keer kwam als advies ICSI naar voren. Na ook nog een grondig onderzoek door de uroloog, blijkt ICSI toch onze enige mogelijkheid te zijn.

Op mijn blog zal ik meer schrijven over het doorlopen van alle onderzoeken en de vruchtbaarheidsbehandelingen. De blog is vooral bedoeld om mij bezig te houden en andere vrouwen aan te moedigen die ook hun eigen vruchtbaarheidsreis aan het doorlopen zijn.

Inmiddels is het ons gelukt om een klein wondertje op de wereld te zetten en zijn wij sinds 2-1-2019 de troste ouders van Elena Sophia.

Daarom zal ik vanaf nu niet alleen meer schrijven over de vruchtbaarheidsbehandelingen, maar ook over mijn ervaring naar het moederschap toe en hoe het is om moeder te zijn.

volg mij ook op