Onze weg naar een droomkamer

Na de 20 weken echo vond ik dat we groen licht hadden om te gaan shoppen voor een babykamer, maar waar moet je op letten bij het inrichten van de kinderkamer? Wat heb je nodig en wat mag je absoluut niet vergeten? Dat waren allemaal vragen die door mijn hoofd heen spookte, dus tijd voor wat research!

Voordat ik begon met de inrichting van de babykamer vond ik het belangrijk om een plan en een wensenlijst op te stellen. Want ik was bang dat wanneer we eenmaal zouden gaan shoppen dat ik alles wat ik tegen zou komen in ons winkelwagentje zou gooien. Ik vond het belangrijk dat we voor een meegroeibed, een commode en kledingkast zouden kijken.

Wat is er verder onmisbaar in een babykamer?

Ongeacht de grote van de babykamer kwam ik erachter dat sommige producten onmisbaar zijn:

Wiegje/ledikant
Een veilige plek voor de kleine is belangrijk, maar waar gaat zij slapen? Komt de kleine eerst op onze slaapkamer of gaat ze direct op haar eigen kamer slapen? Wij kozen ervoor om haar eerst op onze kamer te laten slapen in een hele bijzondere wieg. Namelijk het wiegje waar Mischa vroeger in heeft gelegen en kozen vervolgens voor een ledikant voor op haar kamer van 70 x 140 (ja daar verzuipt ze nu letterlijk in!) waar ze in kan groeien en waar we uiteindelijk een peuterbed van kunnen maken.

Een extra grote ledikant die wij ook kunnen ombouwen naar een peuterbed.
Afmeting: 70 x 140 cm – Alle meubels zijn van Kidsmill type Newport

Commode
Je kleine kan je natuurlijk overal verschonen, maar wij vonden het belangrijk dat er een commode kwam te staan die ruim genoeg was. Er moest ruimte zijn voor een verschoonkussen en daarnaast nog ruimte om eventueel accessoires neer te zetten. Wat ik ook belangrijk vond is dat het kussen er volledig op zou passen en we niet een extra opzetstuk nodig hadden. Verder was voldoende opbergruimte een eis!

Een handig plankje en een commode die breed genoeg is.
Afmeting: 112 x 57 x 91 cm

Plankje
Een plankje boven de commode leek mij ontzettend handig. Het is een handige plek om hebbedingetjes uit te stallen, maar het is vooral een handige plek om verzorgingsproducten binnen handbereik te hebben en juist buiten het bereik van grijpgrage handjes en rondzwaaiende armpjes en beentjes.

Opbergruimte
Naast alle kleding voor de kleine moet je ook andere spullen op kunnen bergen zoals bijvoorbeeld speelgoed. Ondanks dat een baby in het begin nog geen speelgoed gebruikt, krijg je tijdens de kraamweek vaak wel al speelgoed en als hij/zij groter wordt is het handig om dit in zijn/haar slaapkamer op te kunnen bergen. Daarom hebben wij gekozen voor een ruime kledingkast met lades, legplanken en hanggedeelte om kleding op te hangen.

Een ruime kledingkast met zowel legplanken als een roede om kleding aan op te hangen.
Afmetingen: 112 x 58 x 210 cm

Stoel
Het hangt er natuurlijk vanaf waar je je kleine voeding gaat geven, maar ik was van plan om het sowieso op haar kamer te geven en daarvoor begon er een lange zoektocht naar de perfecte stoel. Uiteindelijk zijn we geslaagd bij Leen Bakker en hebben we bij een tuincentrum nog een leuk kussentje erbij gescoord. Elke avond/nacht geef ik haar voedingen hier en mijn vriend zit ook regelmatig in de stoel Elena te voeden. Dus het is zeker een succes en een aanrader!

Fauteuil Naranja en kruk Erik beide van Leen Bakker

Verder hebben wij op haar kamer gekozen voor verduisteringsgordijnen, zodat we in de zomer het alsnog donker op haar kamer kunnen maken.

De kamer verder opleuken
Het verschilt natuurlijk per persoon, maar wij vonden het erg leuk om haar naam in combinatie met mooie dieren op te hangen. Daarnaast ben ik nog steeds bezig met een diamond painting die uiteindelijk op haar kamer komt te hangen. Zo willen wij wat meer sfeer aan haar kamertje geven. Verder probeer ik met accessoires zoals bijvoorbeeld slingers, haar naam omringt door een colibri en koperen vlinders haar kamer verder op te leuken. Foto’s volgen nog!

Slaapt ze direct in haar grote bed?
Momenteel slaapt Elena nog op onze kamer in het wiegje waar Mischa ook als baby in heeft gelegen. Het is erg bijzonder om haar in hetzelfde wiegje te mogen leggen! Ze blijft ook lekker bij ons liggen tot ze echt doorslaapt, nu wisselt ze het nog lekker af met wel en niet doorslapen.

Ik ben erg benieuwd hoe jullie zoektocht naar de ideale babykamer ging en waar zijn jullie uiteindelijk geslaagd?

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

volg mij ook op