Maand 8 & 9 en een vakantie!

Soms is het even lekker om een rust pauze te nemen en even niets te delen. Zo heb ik veel periodes dat ik gewoon lekker van Elena en Mischa wil genieten en niet alles wil delen.

Inmiddels is Elena al bijna 10 maanden oud dus toch weer tijd voor een update!

Maand 8

Elena blijft een heerlijk vrolijk en vooral tevreden kind. We kunnen haar makkelijk mee uit eten nemen en ze heeft in deze maand geleerd om echt goed rechtop te zitten. Kruipen heeft ze nog geen zin in, maar proberen te staan vindt ze echt leuk om te doen!

Elena is heerlijk aan het proeven van alles wat wij ook eten en heeft ze het super naar haar zin op het kdv 😀

Als verrassing hebben we voor papa een leuke fotoshoot gedaan. Daar hebben we uiteindelijk een aantal foto’s op glasplaat af laten drukken. Dus die hangen nu mooi in ons huis! De foto’s zijn gemaakt door Merel de Konink Fotografie

Verder zijn we een eerste weekendje weg geweest en dat ging verrassend goed. We hadden heerlijk weer en Elena heeft goed in het campingbedje geslapen en gedroeg zich weer voorbeeldig in het restaurant.

Vakantie
Wat keken wij uit om op vakantie te gaan! We zijn 15 dagen naar Kos geweest. Vooraf was het nogal een gestress of onze vakantie wel door zou gaan, omdat Neckermann failliet ging, maar gelukkig hebben we een andere vakantie via Sunweb kunnen boeken en konden we in precies dezelfde periode op reis gaan.

De heenvlucht heeft Elena zich voorbeeldig gedragen. We zaten op de eerste rij en ze kon lekker op de grond zitten zodat ze lekker kon spelen. Dat vond ze allemaal wel prima. Tegen het einde van de vlucht begon ze een klein beetje te mekkeren omdat ze toch wel erg moe was, maar ze heeft zich gelukkig erg goed gedragen. Tijdens de busrit naar het hotel had ze alleen maar oog voor de omgeving en vlak voordat we ons resort op kwamen rijden viel madame in slaap. Eenmaal aangekomen op Mitsis Blue Domes heeft ze geen oog meer dicht gedaan. Wat was daar veel te zien! Allemaal mensen, een hele andere omgeving en ze genoot van alle aandacht die ze kreeg. Op dag een werden we leuk ontvangen door obers in het hoofdrestaurant en die obers zijn uiteindelijk Elena haar grote vrienden geworden.

Onze kamer was perfect! We zouden eigenlijk een kamer met zeezicht krijgen, alleen kon ik de zee op mijn tenen nog niet zien. Dat was het enige minpuntje, maar verder was het een ruime kamer. Elena moest in het begin een beetje wennen aan haar bedje, maar heeft er hartstikke goed geslapen.

Ook hebben wij tot twee keer toe een auto gehuurd om het eiland te verkennen. In Kos-Stadt zijn wij een kunstenaar tegen gekomen die een prachtige tekening van Elena heeft gemaakt en vervolgens zijn wij in de avond naar Kefalos waar we beland zijn in het restaurant Mylotopi. Eerst dachten we dat het een exclusief (duur) restaurant was, maar eenmaal boven aangekomen werden we hartelijk ontvangen en zijn we daar de hele avond gebleven vanwege het super leuke personeel en het verrukkelijke eten!

De vakantie was heerlijk en tot op de dag vandaag hebben we alle drie heimwee. Dus dat wordt geen huwelijksreis naar een verre bestemming, maar dat wordt gewoon weer terug naar Kos en alle leuke mensen die we daar ontmoet hebben.

Tijdens onze vakantie is Elena 9 maanden oud geworden en hadden wij dus niet de mogelijkheid om een foto in haar stoel te maken. Wel hadden we haar 9 maanden oud kaartje mee en dat zorgde ervoor dat we tijdens deze vakantie haar 9 maanden op een leuke manier konden vastleggen.

Maand 9
Kleine meisjes worden groot, want nog even en dan is het aftellen naar 1 jaar oud! Dit is zo’n leuke fase om mee te maken. Ze kan steeds meer en meer. Is bijvoorbeeld heerlijk aan het spelen en kan zich zo uren vermaken. Qua kruipen is ze nog steeds erg lui, want ze vindt het maar al te spannend. Sinds een aantal dagen zit ze nu wel op haar knieën, maar zodra ze een kruipbeweging maakt gaat ze weer snel zitten.

Eerst dachten we eigenlijk dat ze het kruipen ging overslaan, omdat ze het veel te leuk vindt om te staan. Nu denken we toch dat ze eerst gaat kruipen. Ons maakt het niet uit, ze mag alles lekker op haar eigen tempo doen!

Ze is verder heerlijk aan het brabbelen en gebruikt voor dada, nana, helaas nog geen papa of mama, maar dat gaat vast nog komen. Verder houdt ze ervan om lekker te dollen, dansen en te zingen met ons. Zodra ze muziek hoort gaat ze meteen bewegen, dus dat wordt op dansles zodra ze kan lopen 😛 Het is en blijft een heerlijk kind, we hebben echt mazzel met haar want we kunnen nog steeds zonder problemen lekker uit eten en eigenlijk huilt ze nooit echt. Ze begint alleen een beetje te mekkeren zodra ze honger krijgt of moe is, maar daar houdt het een beetje bij op.

Het enige nadeel aan onze avontuurlijke dame is dat ze nu ook sneller valt. Hierdoor hebben we al de nodige schrikmomenten gehad en hebben we een Elena die totaal overstuur is moeten troosten. Maar ze zeggen dat het erbij hoort…

Dit was mijn update, hopelijk wacht ik nu niet zo lang om de volgende update met jullie te delen 😉

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

volg mij ook op