Een kijkje in het leven van Elena – Maand 2

Het is allemaal waar wat ze zeggen als je kleintje er is dan vliegt de tijd voorbij. Inmiddels is Elena alweer 11 weken oud en vond ik het tijd om een update te geven van haar tweede maand. Deze maand was namelijk een behoorlijke rollercoaster! Daar lees je hieronder meer over, maar eerst een foto van hoe ze er nu uitziet. Zoals je ziet lijkt ze al niet meer op het kleine hummeltje die op 2 januari 2019 in ons leven is gekomen.

Foto gemaakt op 2 maart 2019

In mijn vorige post gaf ik aan dat we tegen een aantal problemen aanliepen. Elena heeft erge last van krampjes en daar heeft ze tot op de dag van vandaag nog steeds veel last van. Het lijkt iets af te nemen, maar elke dag aan het einde van de middag/begin avond komen de krampjes toch weer terug. Inmiddels hebben wij een kipkep aangeschaft en dat helpt enigszins tegen de krampjes. Je merkt dat door de warmte ze de pijn beter kan verdragen, maar helemaal verdwijnt het er helaas niet door. Verder zijn we ook naar de voeding en homeopatische middelen gaan kijken.

Voeding
Er werd zelfs even gedacht dat ze een koemelkallergie had en daarom hebben wij Nutrilon Pepti geprobeerd, mijn ervaring hiermee was niet goed. Ze dronk ineens haar flesjes niet meer op en gaf bij elke voeding veel terug. Daarom hebben we daarna de overstap gemaakt naar Nutrilon Omneo. Dit is een dieetvoeding die helpt tegen maagkrampjes en/of bij moeizame ontlasting. Ondanks deze voeding heeft Elena nog steeds krampjes, het voordeel is wel dat ze dit beter opdrinkt, maar de afgelopen dagen geeft ze ook van deze voeding weer veel terug. Dus begin ik weer te twijfelen of dit wel de juiste voeding voor haar is.  Ik kijk sowieso nog even aan hoe het met haar krampjes gaat en of ze voldoende blijft plassen, anders moet ik weer een nieuwe zoektocht gaan beginnen.H

Homeopatische middelen
Naast de voeding heb ik ook meerdere homeopatische middelen geprobeerd in de hoop dat haar krampjes zouden verdwijnen. Eigenlijk zijn er drie soorten homeopatische middelen die veel genoemd worden en dat zijn: Cinababy, Infacol en Sab Simplex. Omdat Infacol en Sab Simplex erg op elkaar lijken heb ik na wat research Sab Simplex aangeschaft (via deze website). Na een flesje te hebben gebruikt merkte ik eigenlijk weinig verschil en na wat verder te vragen ben ik sinds gister begonnen met Cinababy van VSM. Ik weet nog niet of dit werkt, maar uiteraard zal ik weer mijn ervaring delen.

Niet in slaap willen vallen
Helaas blijft dit een probleem. Overdag heeft ze er minder last van, maar in de avond na haar laatste flesje heeft Elena andere plannen en weigert ze om te slapen. Ik haal de hele trukendoos tevoorschijn om te zorgen dat ze in slaap valt. Ik zet rustige babymuziek aan (op Spotify vind je een playlist genaamd Baby Sleep), geef haar een speentje (die ze er elke keer weer uitgooit, omdat ze geen speenkind is), baker haar in en aai over haar neus/hoofd. Soms werkt dit vrij snel, maar met pech ben ik al gauw 1 – 1,5 uur met haar bezig. Mocht iemand nog tips hebben zijn die van harte welkom!

Ondanks de krampjes en het niet in slaap willen vallen is Elena echt een vrolijk meisje die steeds meer en meer kan. Ze houdt ze steeds langer haar hoofdje omhoog, verder kan ze inmiddels lachen en brabbelen en heeft ze haar handjes ontdekt. Verder is ze wel een dame met pit en weet ze goed wat ze wil. Zo mag ik haar bijvoorbeeld niet in een draagzak dragen, maar wil ze echt de omgeving bekijken. Dat is nogal een aanslag op mijn armen aangezien ze nu al ruim 4,8 kg weegt!

Helaas was deze maand ook een maand met veel tegenvallers zo werd Elena met 6 weken opgenomen in het ziekenhuis (in mijn volgende blog lees je daar meer over) en een week later stootte haar vader zijn hoofd zo hard dat hij een hersenschudding opliep. Door de enorme klap was hij een deel van zijn geheugen kwijt en wist hij bijvoorbeeld niet meer hoe en wanneer Elena geboren was. Zijn geheugen is gelukkig weer terug, maar helaas heeft hij nog erg veel hoofdpijn en dat is een behoorlijke uitdaging zodra Elena begint te huilen. Op dat moment moet ik haar snel zien te sussen zodat hij niet teveel prikkels krijgt. Dit zorgt ervoor dat ik toch iets minder kan genieten van mijn verlof en tijd met Elena samen, maar het belangrijkste is dat hij hopelijk weer snel de oude wordt!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

volg mij ook op