Hoe verliep mijn zwangerschap

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik mag echt niet klagen hoe mijn zwangerschap is verlopen. Ik had weinig tot geen zwangerschapskwaaltjes en kon eigenlijk tot aan het einde nog van alles doen.

Week 13 – 16
Omdat onze kleine meid via ICSI is ontstaan hebben we in het begin veel extra controles gehad. Wat we eigenlijk best een geruststelling vonden, want zo wisten we tenminste of ze het nog steeds goed deed.

optie 3
In week 14 besloten we een geslachtsbepaling echo in te plannen en daar kwam uit dat we een meisje zouden verwachten! Een week later vonden we het toch tijd worden om met de buitenwereld te delen dat er een klein meisje in mij groeide. Dus heb ik Mischa aan de slag gezet om een foto met mijn bewaarde injectienaalden te maken. Wellicht voor sommige confronterend, maar voor ons een mooie herinnering dat er gelukkig dit soort manieren bestaan om alsnog een wondertje op de wereld te kunnen zetten.

Toen ik 16 weken zwanger was vlogen we naar Rome om een cruise door Europa te maken. In mijn vorige post heb ik hier meer over verteld.

Week 17 – 20
Na een week vakantie vlogen we toen ik 17 weken zwanger was weer terug naar Nederland. Een dag na onze vakantie kregen we weer een extra echo, dit keer in het ziekenhuis. Ze begint al steeds meer op een klein mensen te lijken, maar helaas voelde ik haar rond deze periode nog niet bewegen in mijn buik πŸ™

Op 7 september 2018 (met 20+1 weken) was het tijd voor de 20 weken echo, omdat ze via ICSI is ontstaan gekregen wij een GUO in het ziekenhuis. Bij een GUO kijken ze uitgebreid of alles erop en eraan zit. Alles zag er goed uit en vooral heel belangrijk alles zat erop en eraan! Wel kregen we de mededeling dat haar buikje wat aan de grote kant was en als ze zo zou doorgroeien we een baby van 3,5 – 4 kg zouden krijgen! Dat was nogal schrikken, wat het moet er natuurlijk ook uit…

Week 21 – 24
Na de 20 weken echo durfde ik het eindelijk aan om spullen voor ons meisje aan te schaffen. Daarom werd het snel tijd om een bezoekje aan een babywinkel in te plannen en te gaan kijken voor haar kamertje, maar waar begin je en wat heb je allemaal nodig? In mijn toekomstige post zal ik daar meer over delen.

Week 25 – 28
Bij de geslachtsbepaling echo kregen we ook meer informatie over een 3D/4D echo en werd ons aangeraden om dit rond de 26 weken te doen. Omdat mijn placenta aan de voorkant lag kon het namelijk zijn dat ze daarna niet meer goed zichtbaar zou zijn. De besloot ik om de dag na mijn verjaardag op 13 oktober 2018 een 4D echo in te plannen. Helaas had ze niet zo’n zin om mee te werken, want naast de placenta lagen nu ook haar voeten en de navelstreng voor haar gezicht. We hebben wel een goede foto en verrassend genoeg lijkt ze er echt sprekend op!

Omdat ze bij de eerste poging zo verstopt lag mochten we nog een week later een keer terugkomen om het nog eens te proberen. Er werd me toen aangeraden om van te voren wat suikers in te nemen (bijv. door een banaan te eten of cola te drinken). Ons eigenwijsje had ondanks de suikers nog steeds geen zin om mee te werken en dit keer was ze nog slechter te zien πŸ™

Week 29 – 32
Mijn zwangerschap verliep nog steeds hartstikke goed en ik had weinig klachten. Het enige waar ik last van had is dat ik veel vocht vasthield waardoor ik echt olifanten benen en voeten had. Verder moest ik wel vaker naar de wc, maar sliep ik nog prima. Mischa was zo lief om een zwangerschapskussen aan te schaffen, maar omdat ik nog prima zonder kon slapen heb ik het kussen nooit gebruikt.

Op 9 november waren Mischa en ik voor het concert van Enrique Iglesias een aantal dagen naar Brussel. Tijdens ons tripje heeft hij me op een hele speciale manier ten huwelijk gevraagd. Nieuwsgierig hoe ik ten huwelijk ben gevraagd? Dan moet je nog even wachten, want dit zal ik later met jullie delen πŸ˜‰

Rond 22 november 2018 was het tijd voor de laatste groei echo, helaas hebben we daar geen foto’s van omdat het printpapier op was πŸ™ Alles zag er prima uit, we zagen een prachtig meisje groeien met lekkere lange benen en hoorde een mooi hartje kloppen. Dit was tevens de laatste keer dat we haar hadden gezien.

Ook hebben we in deze periode een zwangerschapsfotoshoot gedaan, die ik zeker zou aanraden. Want het is toch wel erg mooi om zo’n periode vast te leggen. Het was een hele zoektocht naar een leuke fotograaf en ook hier zal ik nog meer over delen.

Week 33 – 36
In deze periode was ik richting mijn verlof aan het werken en had ik om de 2 weken een controle bij de verloskundige. Ik merkte dat het ietsje zwaarder werd, omdat ik veel ’s nachts wakker werd om naar de wc te gaan. Ik was vooral erg moe en er zo aan toe om lekker van mijn verlof te kunnen genieten. De laatste dingen klaarmaken voor de komst van ons meisje, maar helaas had ze andere plannen, want op mijn 3e verlofdag besloot ze dat het tijd was om eruit te komen. Benieuwd naar mijn bevallingsverhaal? Lees dan mijn vorige post.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

volg mij ook op