Het leven met een prolactinoom na een zwangerschap

In eerdere blogs heb ik verteld dat ik een prolactinoom heb en dat dit ervoor zorgt dat mijn prolactine verhoogd is. Toen Elena eenmaal geboren was ging het geven van borstvoeding niet goed en moest ik weer starten met mijn medicatie (Cabergoline).

Dit leek in het begin te helpen, maar na een aantal weken begon ik ineens weer melk te verliezen. Na contact op te hebben genomen met mijn arts kreeg ik te horen dat mijn medicatie verhoogd moest worden. Normaal slikte ik 1 tablet per week (een halfje per keer), dit werd opgehoogd naar 2 tabletten per week, dus 1 tablet per keer. Helaas hielp dit ook niet en begonnen mijn borsten weer gevoelig te worden, dus wederom kreeg ik een ophoging naar 4 tabletten per week, dus 2 tabletten per keer. Weer een paar weken later waren de klachten nog steeds niet verdwenen en werd mijn medicatie weer opgehoogd. Dit keer naar 6 tabletten per week, dus 3 tabletten per keer.

Eind maart moest ik weer bloedprikken en een week later werd ik door mijn arts gebeld dat mijn prolactine nog steeds te hoog was, ondanks de verhoging van mijn medicatie. Een normaal prolactine ligt onder de 400 en die van mij zit momenteel nog op 1400. Dus ik kreeg weer een verhoging, nu slik ik 8 tabletten per week en dus 4 tabletten per keer. Ik merk dat het toch zijn bijwerkingen begint te geven. Eerst had ik er niet zoveel last van, maar momenteel voel ik me erg moe en heb ik regelmatig hoofdpijn.

Eind mei moet ik weer bloedprikken en ik hoop echt dat dan mijn waardes eindelijk gezakt zijn!

Mocht je ook een prolactinoom hebben? Dan ben ik erg benieuwd naar je verhaal en vooral je ervaring hoe je ermee leert leven!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

volg mij ook op