Een kijkje in het leven van Elena – Maand 1

Op 2 januari 2019 was Elena het zat om te wachten en besloot ze, 22 dagen voor mijn uitgerekende datum, dat het tijd was om te komen. Benieuwd hoe mijn bevalling is verlopen dan kan je dat hier lezen.

Inmiddels is ze al een maand oud en dat vieren we met haar eerste “groeifoto” we zijn van plan om elke maand dezelfde foto te maken, zodat we goed kunnen zien hoe ze in een jaar tijd groeit. Over 11 maanden plaats ik dan een overzicht van alle 12 gemaakte foto’s van 2 januari 2019 tot en met 2 januari 2020 hier op mijn blog.

Het was behoorlijk wennen ineens totaal onvoorbereid een kleintje. Natuurlijk was haar kamertje klaar en hadden we al een groot deel van alle spullen in huis, maar omdat ze zo vroeg kwam hadden we nog niet alles in huis. Gelukkig hebben mijn moeder en mijn schoonmoeder alle nodige kleding en spullen nog geregeld zodat we helemaal klaar waren om Elena op te kunnen voeden.

Na 3,5 dag ziekenhuis was het zaterdag  5 januari tijd om naar huis te gaan, maar jeetje wat viel dat even tegen zeg! Ik kon niet eens normaal rechtop lopen, hoe moest ik dan voor onze kleine meid zorgen? De eerste dag kregen we voor een paar uurtjes kraamhulp en dan ineens heb je een nacht alleen, zonder hulp. Ik kon vrij weinig doen, dus Mischa moest alles doen, de flesjes maken, haar verschonen en de eerste weken heeft hij haar ook nog ’s nachts voeding gegeven. Beetje bij beetje ging het met mij steeds beter, maar wat was ik blij dat Mischa nog twee volle weken thuis was. Zonder hem had ik echt niet geweten hoe ik voor Elena had moeten zorgen.

Elena zelf doet het erg goed, we mochten al vrij snel voeden op verzoek en dat gaf ons beide meer rust. Wij werden namelijk enorm gestresst door het instellen van meerdere wekkers en op het moment dat we die niet meer hoefde in te stellen was dat een hele opluchting. We zagen ook dat ze beetje bij beetje steeds meer aankwam en zelfs groeide en zelfs al een aantal nachten kon doorslapen!

Wel liepen we tegen een aantal andere problemen aan, zo lekten haar Philips Avent flesjes en merkten we dat de spenen veel te groot voor haar mond waren, waardoor er veel melk uit haar mondhoeken stroomde. Daardoor ontstond er een zoektocht naar een geschikte fles. Op mijn Instragram stelde ik de vraag welke fles anderen gebruiken en daar kwam overduidelijk een meerderheid voor Dr. Brown flesjes uit, een enkeling kwam nog met Difrax flessen. Dus besloot ik om zowel een Difrax als een Dr. Brown flesje te kopen en te kijken wat Elena en wij het prettigst zouden vinden. Na een paar dagen uitproberen waren we het meest enthousiast over het Dr. Brown flesje, omdat ze hierdoor minder last had van spugen en lucht happen. Het flesje zou ook helpen tegen maagkrampen, maar daar merkten we helaas nog vrij weinig van.

Het andere probleem waar we tegenaan lopen en momenteel nog niet over uit zijn hoe we dit moeten oplossen: is wanneer wij naar bed willen gaan vindt Elena het tijd om te gaan huilen en ons vooral niet te laten slapen. We hebben al meerdere dingen geprobeerd zoals: de tv aanlaten zodat het niet zo stil is wanneer ze gaat slapen, na haar laatste flesje haar in bed leggen, haar in bad doen. Niets schijnt echt te helpen en het lijkt erop alsof ze dan vooral last heeft van maagkrampjes. Dus ben ik ondertussen ook research aan het doen naar het inbakeren (zie mijn volgende blog), een warmtebron zoals een kipkep en homeopatische middelen die de krampjes verminderen. Momenteel ben ik er nog niet helemaal uit wat het beste zal helpen, maar natuurlijk zijn ik mijn bevindingen delen.

Mochten jullie tips hebben tegen maagkrampjes zijn die uiteraard van harte welkom! Wanneer je onder mijn blog reageert kunnen andere lezers met dezelfde problemen jullie tips ook opvolgen.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

volg mij ook op