Een kijkje in het leven van Elena – maand 5 en 6

Zoals in mijn laatste post aangegeven ben ik inmiddels weer begonnen met werken en jeetje wat vliegt de tijd voorbij! Het is wel pittig om te werken nu Elena er is en mijn medicatie de afgelopen periode alleen maar opgehoogd is, maar daar vertel ik in een andere post meer over. 

Maand 5 

Foto gemaakt op 2 juni 2019

De krampjes zijn eindelijk verdwenen en beetje bij beetje mochten we Elena ook hapjes gaan geven. In het begin vond ze het maar gek, maar ze begint het steeds lekkerder te vinden. Ze is nog steeds een vrolijke en erg tevreden baby, leert elke dag bij en heeft voor het eerst een schaterlachje gehad. Wat is dat geweldig om te horen zeg! 

Ook Elena wordt helemaal Formule 1 verslaafd!

Tijdens de afspraak van 24 mei kwam er naar voren dat ze gelukkig geen koemelkallergie heeft en we vanaf 6 maanden voorzichtig de hypoallergeen voeding moesten afbouwen en naar standaard moeten overstappen. Daarnaast moeten we haar met de hapjes ook 1x per week ei en 1x per week pindakaas gaan geven om ei- en pinda allergie te voorkomen. 

In deze maand ben ik ook bezig geweest met mijn nieuwe hobby. Zie hieronder een aantal resultaten. 

Maand 6 

Gemaakt op 2 juli 2019

Inmiddels kan Elena zelf omrollen en begint ze al kruipbewegingen te maken. Ze is echt haar omgeving en vooral haar hand coördinatie aan het ontdekken. Zo zit ze nu regelmatig aan ons gezicht en probeert ze alles wat we in ons handen hebben te pakken. Selfies maken zijn geen succes meer, want ze trekt je telefoon zo uit je handen. Ze is nog elke dag super vrolijk en echt een gezelschapskind. Ze wil het liefst niet slapen, want ze is veel te bang om wat te missen en ze houdt ervan om vooral lekker te knuffelen, maar spelen in de box, op de grond of lekker zitten in haar donut vindt ze ook erg leuk. Toch heeft Elena ook wat pit in haar, want als iets niet lukt of wanneer ik stop met eten geven of niet snel genoeg haar volgende hapje geef wordt ze boos, haha. Dat beloofd nog wat.

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

volg mij ook op