Een kijkje in het leven van Elena – Maand 3

Ik blijf het zeggen de tijd vliegt zo snel voorbij en ik geniet van ieder moment met Elena samen. Inmiddels is ze 14 weken oud en is het weer hoogtijd voor een update! Helaas leven we nog steeds in de rollercoaster die ik in mijn vorige blog heb beschreven. Mischa is nog steeds niet volledig hersteld van zijn hersenschudding en is elke middag nog thuis. Dit zorgt er toch voor dat ik iets minder kan genieten van mijn verlof en ergens kijk ik uit om weer aan de slag te gaan, maar ik weet dat ik Elena dan heel erg ga missen!

Foto is gemaakt op 2 april 2019

Inmiddels is Elena op de magische grens gekomen dat de maagkrampen minder worden. Wel heeft ze er nog af en toe last van, maar vele malen minder dan wat ze hiervoor had. Aan het einde van de middag/begin van de avond is ze nog steeds erg onrustig, we hebben namelijk een eigenwijsje die niet graag gaat slapen! Ze wil het liefst de hele tijd opblijven om niets te missen van wat er allemaal om haar heen gebeurd.

Voeding
We zijn op aanraden van meerdere vrienden langs een osteopaat geweest en daar werd ons toch nog andere voeding aangeraden. Namelijk hypo-allergenen voeding, dit lijkt erg goed te gaan en doet Elena het prima op. Verder krijgt ze ook lactoferrine en probiotica om haar darmflora in balans te krijgen en dat lijkt in ieder geval te werken!

Lactoferrine? Wat is dat?
Borstvoeding bevat lactoferrine, een ijzerbindend eiwit. Het helpt ijzer uit moedermelk goed op te nemen en vermindert op deze manier de hoeveelheid ijzer in de darm. Een ijzerrijke omgeving is gunstig voor schadelijke bacteriën. Lactoferrine speelt ook een rol in het bestrijden van ziekteverwekkers. Het verzwakt de celwanden van schadelijke bacteriën, waarna lysozym, een ander eiwit dat in borstvoeding zit, de bacterie vernietigt. Lactoferrine lijkt de groei van bepaalde gunstige bacteriestammen te stimuleren. Ook remt lactoferrine de productie van ontstekingsbevorderende boodschapperstoffen, waardoor er minder risico is op een ontstekingsreactie.

Omdat ik geen borstvoeding geef krijgt Elena maar weinig Lactoferrine binnen en op aanraden van de osteopaat krijgt ze dit nu bij het eerste flesje die ze op de dag drinkt.

Probiotica
Door probiotica te geven wordt de darmflora gestimuleerd en rijpen de darmen sneller. Je voegt de goede bacteriën toe aan het maagdarmkanaal. Uit onderzoek blijkt dat baby’s met darmkrampjes vaak minder goede bacteriën (qua aantallen) in hun maagdarmkanaal hebben dan baby’s zonder krampjes. Bacteriën krijgen baby’s ook pas bij de bevalling mee (mama’s poep bij de bevalling) en moeten ze daarna opbouwen, dat duurt even. Door je baby probiotica te geven versnel je dit proces en zorg je er ook nog eens voor dat je kindje de juiste en goede bacteriestammen ‘binnenkrijgt’.

Doordat Elena met 6 weken opgenomen is geweest en antibiotica heeft gekregen werd ons aangeraden om probiotica te gebruiken om haar goede bacteriën weer aan te vullen.

Verder is Elena een lekkere vrolijke meid, die het ook erg leuk vindt om te brabbelen. Wanneer ze op het aankleedkussen ligt heeft ze een spelletje bedacht waarbij ze haar handen naar voren steekt en ik ze moet opeten. Dat vindt ze helemaal geweldig! Ze kan goed haar hoofd omhoog houden en vindt het erg leuk om te zitten. Ik geniet steeds meer en meer van haar, het is zo leuk om te zien hoe snel ze zich ontwikkeld en nieuwe dingen kan!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

volg mij ook op